Felüdítő harmat (Refreshing Dew by Dr.Pardington)

“Olyan leszek Izraelnek, mint a harmat.” (Hóseás 14:5).

A harmat a frissesség forrása: a természet ennek segítségével gondoskodik arról, hogy megújítsa a földnek színét. Éjszaka hullik, és e nélkül a növényzet elpusztulna. A harmatnak ez az igen nagy értékessége az, amelyet a Szentírás is sok helyen megemlít. Az Ige a harmatot a szellemi felfrissülés szimbólumaként használja. Mint ahogy a természet megfürdetik a harmatban, az Úr is megújítja az Ő népét. A Titusz 3:5-ben a szellemi felfrissülés ugyanezen gondolata a Szent Szellem szolgálatához kapcsolódik: “a Szent Szellem megújításáról” beszél ott az Ige.

Sok keresztény szolgálattevő nem ismeri fel, hogy mennyire is fontos ez a mennyei harmat az életükben, és ennek eredményeképpen híjával vannak a frissességnek és életerőnek. A szellemük elbágyad a harmat hiánya miatt.

Szeretett szolgálótársam, jól tudod, mekkora butaság, ha egy munkás az egész napi tennivalóját evés nélkül próbálja elvégezni. Felismered-e hát azt is, milyen bölcstelen dolog, ha Isten munkása úgy próbál meg szolgálni, hogy közben ő maga egyáltalán nem eszik a mennyei mannából? És az sem elegendő, ha csak hébe-hóba veszel magadhoz szellemi táplálékot. Minden nap kell, hogy részesülj a Szent Szellem megújításában! Tudod, milyen az, amikor az egész lényed az isteni élet erejével és frissességével lüktet, és hogy milyen, amikor viszont elcsigázott és kimerült vagy. A harmatot a csendesség és a magunkba mélyedés fogja hozni. Éjszaka, amikor a levelek és vetések nyugalomban vannak, a növények pórusai megnyílnak, hogy magukba szívják a felüdítő és új életet adó harmat-fürdőt — és számunkra a szellemi harmat pedig abból fakad, hogy csendesen Mesterünk szent jelenlétében időzünk. Csendesedj hát el Őelőtte! A sietség csak megakadályozza azt, hogy magadba tudd szívni a harmatot. Várj Istenre addig, amíg az Ő szent jelenléte teljesen át nem itat téged – és akkor indulj teljesíteni a következő kötelességedet, Krisztus érezhető frissességével és életerejével! (Dr. Pardington, “Streams in the Desert”)

ENGLISH: 

“I will be as the dew unto Israel” (Hosea 14:5).

The dew is a source of freshness. It is nature’s provision for renewing the face of the earth. It falls at night, and without it the vegetation would die. It is this great value of the dew which is so often recognized in the Scriptures. It is used as the symbol of spiritual refreshing. Just as nature is bathed in dew, so the Lord renews His people. In Titus 3:5 the same thought of spiritual refreshing is connected with the ministry of the Holy Ghost–“renewing of the Holy Ghost.”

Many Christian workers do not recognize the importance of the heavenly dew in their lives, and as a result they lack freshness and vigor. Their spirits are drooping for lack of dew.

Beloved fellow-worker, you recognize the folly of a laboring man attempting to do his day’s work without eating. Do you recognize the folly of a servant of God attempting to minister without eating of the heavenly manna? Nor will it suffice to have spiritual nourishment occasionally. Every day you must receive the renewing of the Holy Ghost. You know when your whole being is pulsating with the vigor and freshness of Divine life and when you feel jaded and worn. Quietness and absorption bring the dew. At night when the leaf and blade are still, the vegetable pores are open to receive the refreshing and invigorating bath; so spiritual dew comes from quiet lingering in the Master’s presence. Get still before Him. Haste will prevent your receiving the dew. Wait before God until you feel saturated with His presence; then go forth to your next duty with the conscious freshness and vigor of Christ. –Dr. Pardington (“Streams in the Desert”) 

<

p style=”text-align:justify;”>Forrás/Source: http://www.crosswalk.com/devotionals/desert/streams-in-the-desert-june-10-1401781.html Source of illustration: https://igerenezek.wordpress.com/wp-content/uploads/2012/11/dew-drops.jpg Ford.: wordwatcherdawn

Felüdítő harmat (Refreshing Dew by Dr.Pardington)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Új, mint a harmat (New as the Dew by M.A. Williams) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

  2. Visszajelzés: Tölts időt Jézus lábainál! (Spend Time at the Feet of Jesus! by Warren W. Wiersbe) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások